27 February 2005

Geert en Brenda in NZ (deel 3)

Subject: Geert en Brenda in NZ (deel 3)
Sent: Sunday, February 27, 2005 7:11 AM


Hallo Allemaal,

Hier zijn we weer, terug in de bewoonde wereld! We hebben ondertussen kennis gemaakt met het explosieve deel van NZ; de vulkanen. Na ons vorige berichtje zijn we eerst naar Rotorua gereden, een toeristisch stadje waar het altijd naar zwavel ruikt. Rotorua ligt dan ook in een zeer actief vulkanisch gebied. We hebben hier een park bezocht waar we verbaasd gestaan hebben over de kleuren van het water, de stoom die uit de aarde omhoog kringelt en de kokende modderpoelen. Net IJsland, maar dan met wat subtropische begroeiing( en mooi weer)!
Hierna wilden we echte vulkanen zien en zijn we naar Tongariro National Park gereden (jawel, de auto doet het nog steeds!). Hier hebben we een drie-daagse trekking gemaakt rondom de vulkaan die in Lord of the rings te zien is als Mount Doom. We voelden ons net Sam en Frodo en het landschap was adembenemend. We hadden veel geluk met het weer, wat hier erg slecht kan zijn.
Gisteravond zijn we teruggekomen en na een hete douche en een geweldig lekkere pizza waren we weer helemaal opgeknapt. Vandaag zijn we van Tongariro via een" scenic route" naar Egmont National Park gereden, helemaal in het westen van het Noorder-eiland. Die auto-route was echt prachtig en staat bekend als de Forgotten Highway. Hadden we gisteren nog het gevoel te figureren in Lord of the Rings, nu voelden we ons eerder de hoofdrolspelers in Jurassic Park! We reden door prachtige regenwouden met torenhoge bomen vol met baardmossen en grote boomvarens. Alleen de dinosaurussen ontbraken nog! Morgen willen we een twee-daagse tocht gaan maken hier bij Mount Egmont, maar het is even afwachten wat het weer gaat doen. Dat is erg onstabiel hier in het westen. Nou, dat horen jullie dan de volgende keer!
Ik wil iedereen die meeleeft nog even laten weten dat mama's operatie goed geslaagd is en dat ze het naar omstandigheden goed maakt. Bedankt voor jullie schietgebedjes!

Wordt vervolgt,
Geert en Brenda

0 Comments:

<< Home