19 March 2005

Geert en Brenda in NZ (deel 6)

Subject: Geert en Brenda in NZ (deel 6)
Sent: Saturday, March 19, 2005 5:12 AM

Hallo Allemaal,

Hier zijn we weer, momenteel in het uiterste zuiden van het Zuider-eiland. We zijn in de Catlins, het beroemde wild-gebied van NZ, maar daar zo meteen meer over. We hebben hele geweldige dingen gedaan de afgelopen week. Vanaf ons natte avontuur in Mount Cook zijn we vertrokken naar Mount Aspiring National Park, waar we een vijfdaagse trekking hebben gedaan. Jullie zullen het wel niet geloven thuis, maar in deze "mountains of water" hebben wij vijf dagen zon gehad. Geen drupje regen! Eerlijk waar, het was perfect mooi, windstil zonnig weer. Dit had echter twee nadelen. Op de eerste plaats dat het heel druk was op de track en vooral in de hutten. Soms sliepen we met meer dan 50 mensen in een hut die bedoeld was voor 30 personen. Beetje krap! Het tweede nadeel zijn de sandflies, die met hordes aankomen zo gauw het mooi weer is. Ik loop al een week te krabben!
Hier, op deze trekking hebben wij na een lange klim naar een pas bij Dart Glacier het mooiste uitzicht gehad dat ik ooit gezien heb. En ik heb toch al wat gezien! Jullie zullen het met de foto's moeten doen als we terug zijn, haha! Na deze vermoeiende, maar prachtige trekking zijn we naar Fiordland National Park gegaan. Hier valt nog meer regen dan in Mount Aspiring, het is een van de natste gebieden op aarde. Jullie raden zeker al wat voor weer wij hier hadden? Juist, zon! En dat kwam goed uit, want we hebben een spectaculaire cruise gemaakt over de Doubtful Sound. Dat was fenomenaal! Omdat het weer zo mooi was konden we 's middags van boord om te gaan zeekajakken. Dat hadden wij nog nooit gedaan, maar het is niet moeilijk. Ik zal geen olympisch goud winnen op dit onderdeel, maar ik ben niet eens omgeslagen!
De volgende ochtend kreeg onze boot gezelschap van een groep dolfijnen, die zeker 20 minuten met ons meezwommen en een hele show weggaven. Sjonge jonge, we hadden wel de hoofdprijs, ze hadden zelfs een kalfje van 2 maanden oud bij zich!
Na deze cruise reden we naar de Catlins, waar we dus nu zijn. Zojuist hebben we een kort strandwandelingetje gemaakt, wat spectaculairder was dan het klinkt. Er liggen hier op het strand namelijk hele grote Hooker Sea Lions. Veel groter dan de zeeleeuwen die we bij Wellington gezien hebben. En je moet er omheen zigzaggen. Dat was eerst wel even slikken, want ze zijn echt heel groot, maar gelukkig zijn ze ook heel lui!
Ook zagen we een geeloogpinguin, maar die was helaas dood, dus die hebben we begraven. Zometeen gaan we naar een plek waar we hopelijk levende exemplaren kunnen zien!
Zo zien jullie maar weer hoe ongelofelijk veelzijdig en afwisselend dit land is! Wij genieten van elke dag, want het is steeds weer anders!

Wordt vervolgd,
Geert en Brenda