02 January 2007

Kerst en Nieuwjaar

Nou, het is een hele tijd geleden, maar dan hier toch weer een aanvulling op onze blog.
Het nieuwe jaar staat voor de deur, en dat is altijd een mooie tijd om even terug te kijken op het afgelopen jaar. Want laten we eerlijk wezen; dat was me het jaartje wel, zeg!
Ik kan bijna niet geloven dat er zoveel kan gebeuren en veranderen in je leven in nog geen jaar tijd!
Een jaar geleden zaten we nog gewoon in Nederland, in ons geliefde Deurne en konden we sinterklaas en kerst gewoon vieren met familie en vrienden.
Nou, helemaal gewoon was het toch ook weer niet, want we wisten toen natuurlijk wel dat het de laatste kerst in Nederland zou zijn en dat geeft toch wat gemengde gevoelens.
Maar goed, nu zijn we een jaar verder en daarvan hebben we al driekwart jaar doorgebracht aan de andere kant van de wereldbol. En ik kan je wel verzekeren dat het nu een heel ander leven is dan we toen hadden!

Als ik terug kijk over het afgelopen jaar ben ik vooral trots en blij dat het ons gelukt is om onze droom te realiseren. En dan bedoel ik niet alleen het verhuizen naar Nieuw-Zeeland, maar ook de aankoop van de hostel. Het is misschien allemaal wel wat sneller verlopen dan we ingeschat of verwacht hadden, maar we zijn erg blij dat we toch die kans aangegrepen hebben. Het gaat namelijk prima.
We vinden het allebei heerlijk, de hostel loopt goed en we ontmoeten hele leuke en interessante mensen. Elke reiziger heeft namelijk wel een verhaal...
Het is soms best hard werken, maar het is geen stressvol werken. We zijn eerder lekker lichamelijk bezig, de was ophangen, hout hakken, gras maaien, bedden opmaken. Dat kan wel vermoeiend zijn, maar het is rustgevend voor de geest. Ik kan het iedereen aanraden die even genoeg heeft van het gestress en gejakker van een gemiddelde Nederlandse baan!
De heerlijke omgeving van Hanmer Springs helpt daar natuurlijk ook aan mee. In plaats van het geraas van auto’s hoor je hier het gefluit van vogeltjes en we kijken niet uit op flatgebouwen of appartementen maar op de bergen. Het enige wat hier nog wel eens de rust wil verstoren zijn onze buren (of wijzelf) die het gras maaien of met een kettingzaag hout klein zagen voor in de kachel. Gelukkig doen ze dat nooit ’s nachts!

Het omschakelen van Nederland naar Nieuw-Zeeland is ons dus nogal gemakkelijk afgegaan. Hoewel we natuurlijk wel onze familie en vrienden en kennissen en de lopersgroep missen, hebben we nooit een minuutje heimwee gehad naar Nederland. We durven nu dus ook wel hardop te zeggen dat we dat dus goed ingeschat hadden, toen we begonnen met de emigratie-procedure.
Bovendien hebben we hier al vrij snel een netwerk van nieuwe sociale relaties opgebouwd. Natuurlijk heeft het geholpen dat Gerda (Geert’s nicht) en haar partner en kinderen hier wonen, maar in Hanmer Springs hebben we het helemaal zelf moeten doen en ook dat is tot nu toe aardig gelukt. Het helpt ook wel dat de mensen hier zo vriendelijk, gastvrij en gemakkelijk benaderbaar zijn. En als je een hostel hebt, dan komen de mensen vanzelf naar je toe!

Onze eerste kerst hier was ook erg geslaagd, hoewel het absoluut niet als kerst aanvoelde. Het heeft namelijk nogal iets vreemds om in je korte broek en T-shirtje kerstversieringen op te hangen. Kaarsjes en lampjes hebben weinig zin, want het is tot half tien ’s avonds licht en als het weer mooi is zit toch iedereen buiten.
We hadden een kerstbuffet georganiseerd voor al onze gasten en omdat het 24 graden was konden we lekker de hele middag en avond buiten zitten, met ons bordje en glas erbij en de worstjes die spetterden op de barbecue. Een aantal gasten hadden het buiten zo gezellig met elkaar dat ik om half een ’s nachts even vriendelijk ben gaan vragen of het iets zachter kon, dat we nu toch wel graag wilden slapen...

Dus dat was kerst en nog een paar dagen en dan is het oud en nieuw. Dat wordt hier niet zo spectaculair gevierd als in NL (geen vuurwerk om 12 uur), maar ook dan zullen we iets leuks organiseren voor de gasten. En voor ons is het verder “business as usual”, want de volgende ochtend is het gewoon weer bedjes opmaken, schoonmaken en wassen...
En dan gaan we met frisse moed en heel veel goede voornemens het nieuwe jaar in, met weer heel veel leuke en interessante gasten, belevenissen en misschien dat we zelf dan ook een beetje aan reizen toekomen.
Want je weet nooit hoe het lopen zal in het leven, het kan soms raar gaan. Kijk maar naar ons...

Voor iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar (dat voor ons lekker een halve dag eerder begint dan voor jullie, en dan durven ze in Europa nog te zeggen dat ze in Nieuw-Zeeland achter lopen) en ik weet nog een heel mooi goed voornemen voor jullie voor 2007: Geert en Brenda op gaan zoeken in NZ!

HAPPY NEW YEAR !!!!!!