27 February 2005

Geert en Brenda in NZ (deel 3)

Subject: Geert en Brenda in NZ (deel 3)
Sent: Sunday, February 27, 2005 7:11 AM


Hallo Allemaal,

Hier zijn we weer, terug in de bewoonde wereld! We hebben ondertussen kennis gemaakt met het explosieve deel van NZ; de vulkanen. Na ons vorige berichtje zijn we eerst naar Rotorua gereden, een toeristisch stadje waar het altijd naar zwavel ruikt. Rotorua ligt dan ook in een zeer actief vulkanisch gebied. We hebben hier een park bezocht waar we verbaasd gestaan hebben over de kleuren van het water, de stoom die uit de aarde omhoog kringelt en de kokende modderpoelen. Net IJsland, maar dan met wat subtropische begroeiing( en mooi weer)!
Hierna wilden we echte vulkanen zien en zijn we naar Tongariro National Park gereden (jawel, de auto doet het nog steeds!). Hier hebben we een drie-daagse trekking gemaakt rondom de vulkaan die in Lord of the rings te zien is als Mount Doom. We voelden ons net Sam en Frodo en het landschap was adembenemend. We hadden veel geluk met het weer, wat hier erg slecht kan zijn.
Gisteravond zijn we teruggekomen en na een hete douche en een geweldig lekkere pizza waren we weer helemaal opgeknapt. Vandaag zijn we van Tongariro via een" scenic route" naar Egmont National Park gereden, helemaal in het westen van het Noorder-eiland. Die auto-route was echt prachtig en staat bekend als de Forgotten Highway. Hadden we gisteren nog het gevoel te figureren in Lord of the Rings, nu voelden we ons eerder de hoofdrolspelers in Jurassic Park! We reden door prachtige regenwouden met torenhoge bomen vol met baardmossen en grote boomvarens. Alleen de dinosaurussen ontbraken nog! Morgen willen we een twee-daagse tocht gaan maken hier bij Mount Egmont, maar het is even afwachten wat het weer gaat doen. Dat is erg onstabiel hier in het westen. Nou, dat horen jullie dan de volgende keer!
Ik wil iedereen die meeleeft nog even laten weten dat mama's operatie goed geslaagd is en dat ze het naar omstandigheden goed maakt. Bedankt voor jullie schietgebedjes!

Wordt vervolgt,
Geert en Brenda

21 February 2005

Geert en Brenda in NZ (deel 2)

Subject: Geert en Brenda in NZ (deel 2)
Sent: Monday, February 21, 2005 8:55 AM

Hallo Allemaal,

Wat een leuke reacties al op ons vorige mailtje. Ans, ik heb je bericht ontvangen! Momenteel bevinden we ons in het stadje Thames aan de oostkust van het noorder-eiland. We zijn gisteravond teruggekomen van een twee-daagse trekking langs de uiterste noordkust van het noorder-eiland, bij Cape Reinga en dat was fantastisch! Daarvoor zijn we twee dagen in de Bay of Islands geweest, wat ook erg mooi was, maar naar onze smaak wat te druk en toeristisch. Het weer is deze hele week schitterend geweest. Erg warm, soms wel 30 graden en de zon brandt vreselijk. We konden tijdens onze trekking niet met korte broek of mouwen lopen i.v.m. het verbranden, ondanks factor 30. Na de eerste trekkingsdag hadden Geert en ik allebei de bovenkant van onze handen verbrand! Dat had ik nog nooit meegemaakt. Er stonden zelfs kleine blaartjes op!

De natuur aan de noordkust was prachtig en je komt er geen kip tegen. De trekking was 50 kilometer en normale mensen doen dat in 3 dagen. Geert en ik vonden dat dat ook in 2 dagen kon en dat was ook zo, maar het was wel pittig. Vandaag mochten we dan uitrusten tijdens de lange rit van het noorden naar hier. Ik heb zelfs een stuk gereden, maar al snel was de pret over, want er gingen wat lampjes branden op het dashboard... Oeps! Om een lang verhaal kort te maken, we kennen al van heel veel auto-onderdelen de Engelse naam en ik heb in NZ al meer garages van binnen gezien dan ooit in NL. Nu waren we het echt beu met deze auto. We hebben de accu al moeten laten vervangen, nog dezelfde dag begaf de wielophanging het en nu brak er een poelie van de V-snaar af. We hebben heel boos gebeld naar de mannetjes van het verhuurbedrijf en zij zouden voor een nieuwe auto zorgen. Godzijdank waren we vlak bij Auckland en dat hebben we nog net gehaald met onze prachtige zesdehandse Toyota. Nu beschikken we over een nog veel mooiere derdehandse Nissan. Eindelijk een fatsoenlijk merk...
Ik moet er wel bij zeggen dat ik nu heel alert ben bij elk kraakje en piepje van de auto. Het zal mij benieuwen of we hier Christchurch mee bereiken!

Vanavond slapen we in een superleuke hostel hier in Thames. Het is een oud gebouw, bijna 150 jaar, wat voor NZ inderdaad stokoud is. En het leukste van deze hostel is dat er hier een spook woont. Jawel! Ik ben benieuwd of we hem (of haar) gaan zien vannacht. Ik hoop het wel, want een herkansing krijgen we niet, morgen rijden we namelijk door naar Rotorua, waar we vulkanische verschijnselen gaan bekijken. Dat kan ook heel spookachtig zijn. Omdat we door het gedoe met die auto een dag verloren zijn, blijven we nu wat korter in Rotorua, ook omdat we denken dat het daar erg druk zal zijn. Je struikelt hier toch al over de toeristen. Duitsers, Engelsen, Amerikanen en vooral veel Nederlanders. En de meesten zijn hier voor drie maanden, of een half jaar, kortom, wij zijn heel bescheiden met onze zes weken. Het lijkt wel of niemand meer hoeft te werken!

Nou, ik ga er een eind aan breien. Zouden jullie allemaal die dit leest een schietgebedje willen doen voor mijn moeder, want zij wordt zo meteen geopereerd. Mama, heel veel sterkte! (en als jullie nog een schietgebedje over hebben, dan doe die maar voor onze auto!)

Wordt vervolgd,
Geert en Brenda

14 February 2005

Geert en Brenda in NZ (deel 1)

Subject: Geert en Brenda in NZ (1)
Sent: Monday, February 14, 2005 9:41 AM

Hallo Allemaal,

Misschien vinden jullie het wel fijn om te horen dat wij veilig en wel in NZ aangekomen zijn. We zitten nu, maandag 14 febr om 21.24u. in een hostel in een buitenwijk van Auckland. De lange vlucht is ons veel meegevallen, waarschijnlijk omdat we gewoon een nacht hebben kunnen slapen in Singapore. (daar was het dan wel midden op de dag, maar daar trokken wij ons niets van aan ) Helaas is zo wel de rondtour door de stad er bij ingeschoten, maar ja, het was er 36 graden, dus toch veel te warm! Vanochtend kwamen we dus in NZ aan en hadden we een klein akkefietje bij de douane. Ze wilden namelijk ons retourticket zien. En dat hadden we dus niet, omdat we met de creditcard geboekt en ingechecked hadden. Dat is heel handig, alleen nu dus even niet... Uiteindelijk werd er een grote baas bijgehaald, die stelde ons wat vragen en toen mochten we dan toch verder. PFFFFF. Anders was de vakantie wel van heel korte duur geweest!
De tent mocht ook mee het land in, maar wel nadat hij in een speciaal laboratorium ontsmet was. Nu hebben we dus gratis en voor niets een steriele tent. Volgens mij hebben ze hier smetvrees....

Na het gedoe bij de douane kregen we onze prachtige zesdehandse huurauto. Een beetje een uit-de-tijds model, maar het rijdt! Het is wel even wennen allemaal. Je moet links rijden, je zit aan de andere kant in de auto en het is nog een automaat ook! En hij is een beetje groter dan onze Micra, dus voorlopig mag Geert even rijden...
O ja, ik vergat bijna het belangrijkste, het is hier zonnig (tenminste tot half negen, want toen ging de zon onder) en 23 graden. De zon brandt gaten in je vel dus we hebben al een flesje factor 30 aangeschaft. Maar volgens de meneer van de huurauto kunnen er hier ook heel plotseling de meest verschrikkelijke stortbuien losbarsten, dus we zijn gewaarschuwd! Nou, dat was het wel zo'n beetje voor nu. We hebben tot nu toe geen last van Jet-lag, maar we gaan toch maar een beetje op tijd onder de wol en morgen gaan we Auckland verkennen en daarna naar het noorden, naar de Bay of Islands en daarna naar het uiterste puntje bij Cape Reinga.
Wordt vervolgd.

Heel veel groetjes,
Geert en Brenda